Noise rock -ikoni Throatin ja Panimo Himon yhteistyöstä syntyi kaksi olutta – yhtyeen nimeä kantavan barley winen kaveriksi maustettiin parisataa litraa Dessert Sessions -jälkiruokaohraviiniä

TIEDOTE 13.12.23

Panimo Himo

Julkaisuvapaa heti

Muutama viikko sitten julkaistu We Must Leave You on turkulaisen Throatin neljäs albumi. Sitä juhlistaakseen melurockyhtye vaihtoi soittimet päiväksi keittokauhaan ja kävi Pirkkalassa panemassa THROAT-nimisen oluen Panimo Himon tiluksilla. Tai oikeastaan pitäisi puhua kahdesta oluesta, sillä barley winen lisäksi sessiosta syntyi 200-litrainen jälkiruokaversio, joka on maustettu kahvilla, kaakaonibseillä sekä suklaalla.

THROAT-oluet julkaistaan tiistaina 19.12.2023 Panimo Himon myymälässä, K-Citymarket Pirkkalan aulassa.

Juotavissa myöhemmin myös muutamissa asiansa osaavissa olutravintoloissa.

”Bändioluitahan on kaljakenttä pullollaan, eli mitään uutta ei olla keksitty. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta bändioluet on kuitenkin aina tehty turauttelijoiden kanssa ja sen me halusimme THROAT-kaksikolla muuttaa. Throat kun on ollut maan ykkösyhtyeitä kohta jo viisitoista vuotta. Halusimme tehdä myös jotain muuta kuin vaaleaa lageria tai ’väkisin tummaa’, joten kun yhtyeestä löytyi jo valmiiksi ohraviinin ystäviä, niin barley wine oli helppo valinta”, taustoittaa Panimo Himon markkinointilisko Teemu Lahtinen.

We Must Leave You on albumi, jolla voisi sanoa olevan kahdet kasvot. Throat-nelikon käyntikortiksi muodostunut väkevä noiserock-myllytys on saanut uutukaisella kaverikseen yhä mustahuulisempaa murjotusta post-punkin muodossa. Tunnelma on edelleen lyijynraskas, mutta ei kurista kurkusta täyttä mittaa. Löytyy myös tilaa hengittää.

Kahdet kasvot -teemaa toisintaa muusikko/graafikko Jussi ”hytky” Pohjasen oivaltava etikettigrafiikka, joka yhdistää Throatin kissamaskin Robert Smithin goottikuontaloon.

”Goottibändihän me kuulemma nykyään ollaan”, naurahtaa Throatin perustaja Jukka Mattila.

Itse olutkin katsoo kahteen suuntaan. 9-prosenttinen THROAT on suoraviivainen jenkkityylinen barley wine, joka on humaloitu Columbus- ja Centennial-lajikkeilla. Desserts Sessions -versiossa oluen pohja on taas mutiloitu lahtelaisen Kahiwa-pienpaahtimon Capricornio-kahvipavuilla, kaakaonibseillä sekä suklaalla. Molemmat versiot on tehty kuitenkin dokabiliteetti edellä.

”Oluet on tarkoitettu juotaviksi, ei hillottaviksi”, Himon Lahtinen ohjeistaa.

LISÄTIETOJA

Teemu Lahtinen // Panimo Himo

bonthoobonthoo@gmail.com

040 7566029

https://www.ihatethroat.com/