Himon Alku-sahdit valmistetaan Pehkolan Mallastamon räätälöimästä sahtimallasseoksesta

Himon Alku-sahdit valmistetaan varta vasten panimolle räätälöidystä mallaseoksesta.

Alku-seoksen takaa löytyy Pehkolan Mallastamo, vuonna 2018 perustettu pienmallastamo, joka sijaitsee Siikajoen kunnan Ruukin kylässä.

Mitä on hyvä mallas?

Laadukkaassa maltaassa elementit ovat tasapainossa. Siinä on riittävästi entsyymejä sekä makua. Pienpanimoiden täysmallasoluissa mennään kuitenkin maku edellä,

Pehkolan osaomistaja Heikki Haapala analysoi.

Miten Pehkola päätyi räätälöimään Himolle oman sahtimallasseoksen?

Tavattiin Himon Kalle Hirvikoski ensimmäistä kertaa 2019, kun vierailimme Porissa Moose on the Loosella. Kallen tekeminen ja oluet tekivät meihin heti vaikutuksen. Aika pian kävi selväksi, että hänen käsissä valmistuu myös hyvää sahtia.

Meillä oli kunnia toimittaa maltaat Moosen viimeiseen sahtiin, mistä tulikin loistava. Nyt ollaan uuden tarinan alussa, kun Himo tekee ensimmäisen sahdin. Himolle tehdystä sahtimallasseoksesta Kalle valmistaa varmasti loistavan ja juotavan sahdin, sellaisen mikä tuo toivon keväästä. Maltaat on meillä käsityönä valmistettu laadukkaasta ja puhtaasta ohrasta.

Sahtimallasseoksessa on mukana muun muassa pitkään ja matalahkolla lämmöllä karamellisoitua mallasta tuomassa makeutta ja toffeen aromeja. Odotamme innolla lopputuotetta,

Haapala taustoittaa yhteistyön syntyä.

Himon Alku-sahti on saatavilla panimon neljän ensimmäisen oluen joukossa helmi–maaliskuun vaihteessa. Myös hyvin rajattu erikoiserä on tulossa, joten pysy kanavalla.